•  

Jouw Coachier™

Mijn naam is Jorien Dullemeijer. En wie weet word ik binnenkort jouw personal/life coach!

Ik begeleid met name studenten, starters/trainees en young professionals. Ik vind het erg mooi om hen te zien ontwikkelen naar de echte eigen versie van zichzelf. Zowel in hun privé als werk leven.

Je wilt wat meer over mij en mijn achtergrond weten? Daar vertel ik je nu graag wat meer over!

Mijn educatie

Academisch Coach

In 2015 ben ik begonnen aan de studie van Academisch Coach. Deze studie werd gegeven op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Tijdens deze intensieve opleiding heb ik een belangrijke persoonlijke groei doorgemaakt. Ik leerde al snel wat mij al die voorgaande jaren weerhield om mijn echte zelf te zijn.

Ken je dat kritische stemmetje in je hoofd? Zó klein… maar ook zó sterk en vernietigend. Door mij bewust te worden van mijn Innerlijke Criticus, leerde ik me minder door dit stemmetje te laten beïlnvloeden.

Ik leerde te leven vanuit mijn eigen IK:

 • Wat wil ik,

 • wat voel ik,

 • wat vind ik en

 • wat denk ik?

In 2016 heb ik de studie met goed gevolg afgerond. Hiermee was ik voorbereid op het academisch coachen van mensen.

Diploma Academisch Coach
Diploma Academisch Coach - Jorien Dullemeijer (EQA geaccrediteerde beroepsopleiding van NOBCO/EMCC)

Wandelend Coach

Toch miste ik nog iets voor mijn gevoel. De coachings­gesprekken waren namelijk allemaal binnen. Ik voelde me opgesloten met het probleem van de coachee tussen 4 muren.

Daarom starte ik twee jaar later met een wandelcoach-opleiding bij het Coachbureau in Bunnik. Lekker naar buiten en de natuur inzetten om oplossings­gericht cliënten te kunnen coachen!

De opleidings­dagen in het prachtige natuur­gebied Amelisweerd in de provincie Utrecht hebben mij een enorme boost gegeven. Ik heb daar ontdekt dat wandelend coachen buiten in de natuur is wat ik wil doen.

De coachees die ik tijdens deze studie heb begeleid, gaven me ook terug dat het al wandelend in de natuur gecoached worden een grote toegevoegde waarde heeft.

Certificaat Resultaatgerichte Wandelcoach Opleiding
Certificaat Resultaatgerichte Wandelcoach Opleiding - Jorien Dullemeijer (Wandelcoach Opleiding / BVGZ / CRKO / RTO / Het Coach Bureau)

Mijn werk­ervaring

In mijn werk als Thuisbegeleider heb ik jarenlang mensen met psychische en psychiatrische problemen begeleid. Ik help hen om rechtop de blijven staan in hun kwetsbare (periode van) bestaan.

Het maakt mij blij wanneer mijn client vooruitgang boekt en grip krijgt op het leven.

De methoden die ik heb geleerd op mijn opleidingen voor coach pas ik ook toe in mijn werk. Ik zie aan mijn cliënten dat de buitenlucht en de natuur hen doet opknappen.

Dit werk als Thuisbegeleider doe ik 4 dagen in de week. In de doordeweekse (zomer)avonden, en op vrijdag en zaterdag coach ik vanuit mijn eigen praktijk.

Nu denk je dat ik op zondag rust neem, maar niets is minder waar. Want dan neem ik mijn man op speur­tocht door het bos.

Mijn aanpak

Kenmerkend aan mijn manier van omgaan met mensen is mijn intuïtieve vermogen om mij in te leven in de ander. Noem me een echt gevoelsmens.

Van anderen hoor ik terug dat ik goed kan vertragen en hierdoor rust breng.

De natuur buiten is een prachtig voorbeeld van een omgeving waarin je vanzelf vertraagd. De natuur brengt je tevens rust in je hoofd.

Door het wandelen loopt de rust je tegemoet. Zo ontstaat er meer ruimte om nieuwe oplossingen te vinden voor jezelf. Je vindt nieuwe manieren om je focus te verleggen van problemen naar het in contact komen met je eigen krachtbronnen die jezelf verder helpen. En dit versterkt weer de hele coach sessie.

Daarom kenmerkt mijn aanpak zich door:

 • Je eigen oplossingen vinden in plaats van je problemen uitdiepen

 • De inzet van de natuur en buiten­lucht als duurzaam middel

 • Letterlijk vooruit bewegen door samen te gaan wandelen

Certificaat Points of You®
Certificaat Points of You® Train the Trainer - Jorien Dullemeijer (CCEU/ICF)

Mijn omgeving

Jarenlang heb ik in de stad Rotterdam gewoond, gestudeerd en gewerkt. Rotterdam vind ik echt een grote, drukke stad waar veel te beleven is.

Ik ontmoette mijn partner bij het dansen van de Argentijnse Tango. Samen kozen wij ervoor om in Nieuwerkerk aan den IJssel (gemeente Zuidplas) te gaan wonen; een groenrijke en rustigere omgeving niet ver van Rotterdam en Gouda. Vlak bij het Hitlandse Bos, het strand van de Zevenhuizer Plas, de Rotte en het Kralingse Bos altijd nog dichtbij.

Nu kan ik zelf bepalen wanneer ik de drukte en de gezelligheid van een stad wil opzoeken.

Mijn vrije tijd

Het laat vast niet te raden over dat ik in mijn vrije tijd graag wandel, fiets of hard­loop. Én yoga… maar dat wel binnen op een matje.

En als ik een keer zelf geen zin heb om te wandelen, dan gaat mijn partner een rondje wandelen met poes Shiva.

Hardlopen in Rotterdam
Hardlopen in Rotterdam

Mijn doelgroep

In 2018 deed ik voor het eerst mee met het Coach Café. Dit betreft een avond waar studenten en afgestudeerden laagdrempelig gecoached kunnen worden in een café.

Mijn partner is alumnus aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en ontving een oproep voor coaches.

Op het Coach Café begon mijn interesse om studenten, starters en young professionals te gaan coachen.

Deze doelgroep staat dikwijls onder grote prestatiedruk. Deze jonge mensen staan aan het begin van hun werkende leven of hebben nog maar een paar jaar werkervaring. Ze hebben een enorme drive en ambitie én helaas ook torenhoge verwachtingen van zichzelf en hun omgeving. Daarnaast komen ze ook steeds minder buiten.

LinkedIn Jorien Dullemeijer bij Het Coach Cafe
Coachier™ Jorien Dullemeijer bij het Coach Café (LinkedIn nieuws­artikel)

Nu coach ik deze studenten, starters/trainees en young professionals ook letterlijk buiten het Coach Café om. Samen met hen hebben we al wandelend coachings­gesprekken, in de vrije natuur. En het werkt geweldig voor ze.

 • Ze leren ontdekken dat ze ook nog een eigen leven hebben (en dat leven mag best ingekleurd worden!)

 • Ze mogen leren ontspannen (naast goed genoeg te presteren)

 • Ze hoeven zichzelf niet meer onder te hoge druk zetten

 • Ze leren ook te luisteren naar hun gevoel

Kortom: Ook ik heb mijn eigen route gevonden en help jou graag om jouw 'natuurlijke' pad uit te stippelen!